Bilete ieftine de avion

WizzAir – Blue Air – easyJet

Rolls Royce echipeaza aeronavele Airbus

on October 19, 2011

Compania de sisteme de putere Rolls-Royce a castigat contractul privind livrarea de motoare Trent 900 pentru sase avioane Airbus A380, apartinand companiei aeriene Asiana Airlines. Comanda include si un contract de service pe termen lung.

Rolls Royce - Airbus

Asiana Airlines, cu sediul in Seul, Coreea de Sud, va receptiona aparatele de zbor in 2014, fiind primele aeronave cu sisteme de putere Rolls-Royce ce vor intra in serviciul companiei aeriene. Asiana Airlines are o comanda anterioara de motoare Trent XWB pentru 30 de avioane A350 XWB, cu optiunea de a comanda motoare pentru 10 avioane suplimentare.

Vicepresedintele pe probleme juridice si achizitii al Asiana Airlines, Yong Wook Lee, a declarat: “Acest contract, prin care ne extindem semnificativ flota, nu face altceva decat sa intareasca relatia noastra cu Rolls-Royce. Motoarele Trent 900 ne vor oferi avantaje financiare si vor fi asociate cu pachete de asistenta TotalCare®, ce vor maximiza siguranta avioanelor noastre Airbus A380.”

Reprezentantul Rolls Royce, Jim Sheard, vice-presedinte al companiei, a declarat: Suntem foarte incantati de faptul ca Asiana Airlines si-a aratat increderea fata de tehnologia Trent 900, ce le va aduce avantaje operationale sti de mediu. Acest lucru confirmat faptul cat motoarele Trent 900 ocupat pozitia de lider de piatat, fiind preferate de majoritatea utilizatorilor de avioane A380 si reprezinta un pas inainte in relatia noastra cu Asiana Airlines, pentru care oferim servicii de asistenta in procesul de extindere a flotei.”

Motoarele Trent 900 de provenienta Rolls-Royce au fost selectate sa echipeze aeronavele Airbus A380 pentru 10 din cele 15 companii aeriene care au comandat acest tip de avion.

Aparatele de zbor Airbus sunt cele mai folosite avioane la scara mondiala, francezii devansand in acest clasament rivalii de la Boeing.

Rolls Royce este o companie britanica, al doilea cel mai mare producator de motoare pentru avioane din lume.


Comments are closed.
X