Bilete ieftine de avion

WizzAir – Blue Air – easyJet

Embraer vinde 125 de avioane catre NetJets

on March 21, 2011

 NetJetsProducatorul de aeronave Embraer a anuntat ca a semnat un contract cu NetJets pentru livrarea a 125 de aparate de zbor, afacere care i-ar aduce mai bine de un miliad de dolari incasari.

Embraer a declarat ca are o comanda ferma pentru 50 de avioane si o promisiune de cumparare a inca 75 de aparate – cea mai mare comanda a Embraer de pana acum, pe segmentul avioanelor de afaceri.

Livrarile pentru avioanele Platinum Edition Phenom 300, cu 11 locuri fiecare, sunt asteptate sa inceapa in 2013, a declarat Embraer intr-un comunicat.

Anuntul pentru noile comenzi vine la o saptamana dupa ce Embraer a raportat o scadere de 23 de procente pentru livrarile din al treilea trimestru, pe fondul cererii tot mai slabe din partea companiilor aeriene si drept urmare a recesiunii economice. Directorul executiv al Embraer, Frederico Curado, a incercat sa mentina compania pe linia de plutire promovand vanzarile la avioane de mici dimensiuni, dar mai scumpe. In final, acestea au ajutat firma sa ocoleasca falimentul, in conditiile in care prea putine companii aeriene s-au aratat interesate de avioanele comerciale ale Embraer in ultimul an.

Embraer este un fabricant brazilian de aeronave civile, militare si private. Intre 1999 si 2001, a fost cel mai mare exportator din Brazilia, iar in prezent este al treilea cel mai mare producator de aeronave din lume, dupa Airbus si Boeing.

Compania are sediul in Sao Jose dos Campos, in Sao Paulo, dar exista o fabrica a companiei si in Gaviao Peixoto.


Comments are closed.
X